Veiligheidskundigen

De veiligheidskundigen en andere veiligheidsprofessionals van Alert werken op alle niveaus in de organisatie van onze klanten en binnen ons eigen bedrijf.

Jos Stok, Hoger veiligheidskundige

Jos Stok, Hoger veiligheidskundige

Mijn naam is Jos Stok en ik ben Hoger Veiligheidskundige. Ruim dertig jaar lang was ik Proces Operator in een chemische fabriek. Als Operator was veiligheid een tweede natuur, en ik was altijd wel bereid deel te nemen in een TRA-bespreking, Hazop-studie of elk denkbaar project op het gebied van veiligheid.

Noodgedwongen moest ik op zoek naar een nieuwe carrière, en die heb ik gevonden in het vak van Veiligheidskundige. Het is afwisselend werk waarbij verschillende mensen worden ontmoet. Het geeft me veel voldoening om een radertje te zijn in het systeem dat er voor zorgt dat mensen aan het einde van de werkdag weer heelhuids naar huis vertrekken. Het schept veel voldoening als er om advies gevraagd wordt, en men met het antwoord tevreden is.

Alert is een prima bedrijf om bij te werken. De interactie tussen directie en collegae zorgen er voor dat er een “wij-gevoel” ontstaat waardoor je samen de schouders er onder wilt zetten om van het bedrijf een succes te maken. Je staat er nooit helemaal alleen voor, zelfs niet bij een langdurige detachering. De afwisselende opdrachten zorgen er voor dat het werk niet gaat vervelen.

Arnold Buytendijk, veiligheidskundige

Arnold Buytendijk, veiligheidskundige

Mijn naam is Arnold Buytendijk en ik ben als Middelbaar veiligheidskundige werkzaam bij Alert sinds augustus 2011. Tot die tijd ben ik werkzaam geweest op een productie plant in Hoogezand. Daar heb ik gedurende 37 jaar met veel plezier verschillende functies mogen bekleden, waarvan de laatste 8 jaar als veiligheidskundige.

Vanaf het moment van in dienst treding bij Alert ben ik op verschillende locaties werkzaam geweest en binnen bedrijven ingezet als veiligheidskundige. Voor mij was dit een onbekend terrein aangezien ik altijd voor een en dezelfde werkgever aan het werk was geweest. Ik kom nu met veel verschillende bedrijfsculturen, installaties, processen en stoffen in aanraking wat een enorme afwisseling in het werk geeft. Ook de opdrachten verschillen telkens weer en dit vergt weer de nodige flexibiliteit. Als veiligheidskundige zal je een vertrouwensband moeten hebben met de opdrachtgever en rapporteer je aan de opdrachtgever op een vooraf afgesproken wijze. Ik ervaar deze verschillende werkervaringen als zeer leerzaam en gevarieerd. Elk bedrijf/werkplek levert ook weer nieuwe inzichten en ideeën op die je ook kunt gebruiken tijdens je werkzaamheden voor andere opdrachtgevers. Op deze manier kunnen alle partijen hun voordelen halen uit de ervaringen die opgedaan worden. Ook de verschillende bedrijfsculturen zorgen ervoor dat het werken voor Alert een zeer leerzame en afwisselende baan voor mij heeft opgeleverd.

Al met al biedt de functie van veiligheidskundige op deze wijze veel afwisseling en ontzettend veel plezier en hoop ik dit nog in lengte van jaren te mogen blijven doen.

Dick Mulder, veiligheidskundige

Dick Mulder, veiligheidskundige

Mijn naam is Dick Mulder, geboren en getogen in de mooie provincie Groningen. Samen met mijn lieve vriendin woon ik in het mooie Westerlee.

Na een lange tijd werkzaam te zijn geweest in de verzekeringen, waar het reduceren van schade mij goed is bijgebracht, ben ik sinds september 2012 werkzaam als veiligheidskundige bij Alert.

U zult begrijpen dat een veiligheidskundige als grootste taak heeft de veiligheid te handhaven en waar nodig op een hoger niveau te brengen. Dit geschiedt in ieder denkbare branche. Bijv. de voedselveiligheid, het veilige werken aan de weg, het veilig werken in de bouw, de veiligheid in de chemische industrie.

Door Alert wordt de veiligheidskundige gedetacheerd op ieder project waar de veiligheid gewaarborgd moet worden.
Geruime tijd ben ik als veiligheidskundige werkzaam geweest bij de bouw van een energiecentrale in de Eemshaven hetgeen ik met veel plezier heb gedaan, mede door het feit dat daar veel aspecten van de veiligheid aan bod kwamen, zoals de veiligheid controleren bij de aanleg van de infrastructuur op het fabrieksterrein (het asfalteren), het toezien op de brandveiligheid bij het dakdekken, het toezien op de veiligheid bij de vele hijsactiviteiten.

Vanaf mei 2013 ben ik werkzaam als veiligheidskundige op een grootschalig bouwproject bij Zeolyst in Delfzijl. Hier wordt een nieuw kantorencomplex, een uitbreiding van de fabriek en een nieuwe tankfarm gerealiseerd.

“WE WERKEN VEILIG EN GAAN GEZOND WEER NAAR HUIS” is de slotzin in de veiligheidspresentatie die wordt gegeven aan iedere medewerker van het project. Een zin die de gehele veiligheid omvat en waar ik mij volledig in kan vinden.

Kortom, veiligheidskundige te zijn bij Alert is een leven waarin je je iedere dag weer bewust bent van het feit dat gezondheid voor alles gaat.

Eerko Willemsen, veiligheidskundige

Eerko Willemsen, veiligheidskundige

Na een periode van 34 jaren kwam er voor mij een einde als procesoperator bij het Soda Bedrijf in Delfzijl. Het bedrijf werd wegens economische redenen gesloten. Op dat moment, oktober 2010, was ik 52 jaar en werd werkloos. Alert bood mij de mogelijkheid veiligheidskundige te worden. Dit heeft voor mij een keerpunt in mijn leven teweeg gebracht. Na 34 jaren volcontinudienst ineens in dagdienst, fantastisch. Veiligheidskundige zijn binnen de gelederen van Alert is al even fantastisch.

Na het behalen van mijn diploma in mei 2012 ben ik onder andere als MVK-er te werk gesteld op het Chemiepark in Delfzijl. Bij de NUON in de Eemshaven heb ik een tijd de coordinatie van de mangatwachten gedaan. Op dit moment, september 2013, ben ik daar veiligheidskundige en tevens werkvergunning-coordinator. In de nabije toekomst ga ik mij bekwamen in het geven van opleidingen als mangatwacht, gasmeetdeskundige en adembescherming. Voor mangatwacht en gasmeetdeskundige ben ik inmiddels geaccrediteerd om ook de examens te mogen afnemen.

Als ik geweten had dat dit zo’n leuk beroep was, had ik eerder de overstap gemaakt. Het werk van een veiligheidskundige is veel omvattend, gevarieerd en boeiend. Toezicht houden op de veiligheid en gezondheid van mensen van allerlei pluimage houdt je scherp. Een ieder persoon vergt een eigen manier van benaderen. Het signaleren van een onveilige situatie, en vervolgens samen met de betrokkenen een passende en veilige oplossing zoeken is elke keer weer een uitdaging. Daarnaast is het adviseren en rapporteren aan het management van een bedrijf een leuke afwisseling van het zogenaamde buitenwerk. Nogmaals, ik had deze overstap veel eerder moeten doen!

Jan Willem Douma, veiligheidskundige

Jan Willem Douma, veiligheidskundige

Mijn naam is Jan Willem Douma (1962), Middelbaar Veiligheidskundige bij Alert. Mijn achtergrond is de chemische industrie en daar voel ik mij thuis. Ik heb de Vapro-opleiding gedaan en heb ruim 20 jaar deel uit gemaakt van een productieploeg op een chemische plant. In 2004 ben ik omgeschoold naar Middelbaar Veiligheidskundige, omdat ik veiligheid en alles wat daarmee te maken heeft erg interessant vind. Ik heb collega’s die daar gelukkig net zo over denken.

Het leuke van het werken bij Alert is dat ik toch met enige regelmaat een andere opdrachtgever heb, waarin je je weer moet aanpassen. Het bijkomende voordeel is dat je overal iets van leert. Deze kennis kun je vervolgens weer bij andere klanten inzetten. Het is de kunst om samen te werken met de opdrachtgever en zijn organisatie, maar aan de andere kant waakzaam te blijven en niet je onafhankelijkheid uit het oog te verliezen. Al met al biedt de functie van veiligheidskundige veel afwisseling doordat je je werkzaamheden uitvoert op verschillende plaatsen, locaties en situaties, maar altijd met dezelfde opdracht om de werkzaamheden bij de opdrachtgever zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Ronald Brink, veiligheidskundige

Ronald Brink, veiligheidskundige

Mijn naam is Ronald Brink (1962) en ben woonachtig in de provincie Groningen.

Sinds 2006 ben ik werkzaam bij de firma Alert, voorheen onder de naam Techno Support.

Ik ben begonnen op het Chemiepark Delfzijl om allerlei diensten te vervullen op het gebied van veiligheidsmiddelen en het onderhouden daarvan. Met mijn brandweer achtergrond was het voor de hand liggend dat ik op dat gebied ook werkzaamheden zou gaan uitvoeren zoals onderhoud en keuren van ademlucht apparatuur, met daarnaast ondersteuning van de bezetting bij de bedrijfsbrandweer van Akzo Nobel.

In 2008 werd mij de mogelijkheid geboden om de opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) te gaan volgen welke ik in 2009 met succes heb afgesloten. Als eind opdracht heb ik een onderzoek gedaan naar de machine veiligheid binnen het bedrijfsleven en dan zowel op het gebied van techniek, organisatie en het gedrag van de uitvoerende.

Eenmaal als veiligheidskundige kwamen er opdrachten om ondersteuning te geven bij diverse bedrijven, wanneer er risicovolle werkzaamheden of stops uitgevoerd moesten worden op het Chemiepark Delfzijl en later ook daarbuiten.
De laatste jaren heb ik op verschillende projecten gewerkt als veiligheidskundige bij met name elektriciteit centrales wanneer er een stop, onderhoud of nieuwbouw ging plaatsvinden. Deze werkzaamheden vonden plaats bij centrales zoals Electrabel, NUON en RWE zowel op Nederlandse bodem als ons buurland Duitsland.

Alom een diversiteit aan interessante opdrachten op het gebied van veiligheid die mijn omvang aan werkervaring en inzicht in de loop der tijd behoorlijk hebben verbreed.

Gert Boer, veiligheidskundige

Gert Boer, veiligheidskundige

Ik ben Gert Boer, sinds september 2015 gediplomeerd middelbaar veiligheidskundige (MVK). Vanaf de MTS heb ik op projectbasis voor verschillende bedrijven gewerkt als technisch tekenaar. In 1994 ben ik bij een landelijk installatiebedrijf beland. Hier heb ik tot 1 januari 2015 diverse functies gehad, van tekenaar, werkvoorbereider, projectleider en geëindigd als senior-werkvoorbereider. Wegens een reorganisatie werd mijn functie overbodig.

Omdat kwaliteit en veiligheid altijd een favoriet deel van mijn werkzaamheden betrof, heb ik besloten om mij om/bij te scholen in de veiligheidskunde.

Ik ben in het najaar van 2015 in contact gekomen met Alert en zij boden mij de mogelijkheid om meer ervaring op te doen als veiligheidskundige. Ik heb mij tot dusver met name bezig gehouden met het uitvoeren van RI&E’s voor diverse bedrijven, waaronder gemeenten en kantoren. Daarnaast houd ik mij ook bezig met brandveiligheid inspecties voor bedrijven. Hierdoor kom ik bij veel bedrijven over de vloer wat voor mij een grote afwisseling in het werk geeft. Altijd met de gedachte om veilig en gezond werken voor een ieder mogelijk te maken. Ik heb het hier erg naar mijn zin en voel me op mijn plek. Ik hoop mij de komende tijd nog verder te kunnen ontwikkelen als veiligheidskundige binnen Alert.

Hiernaast ben ik eigenaar van drumschool Drum2Day waar ik aan ca. 17 leerlingen drumles geef en speel ik in 2 bands.

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: