Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers (uitgezonderd ZZP'ers). Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Organisaties met ten hoogste 40 uur arbeid per week (alle werknemers bij elkaar opgeteld) zijn ook verplicht een RI&E op te stellen. Zij kunnen gebruik maken van een branche RI&E-instrument maar zij mogen in plaats daarvan ook gebruik maken van de ‘Checklist Gezondheidsrisico’s’. Dit is een verkorte versie van de RI&E.

Het opstellen van een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) is een complex proces waarbij het lastig kan zijn om het overzicht te bewaren. Wilt u voor uw bedrijf een RI&E opstellen en is de expertise van een deskundige hierbij wenselijk? Alert adviseert u graag.

De aanpak van Alert
Vanuit een persoonlijk gesprek en nauwkeurige inventarisatie brengen we de juiste risico’s voor u in kaart. Daarnaast is er de aanvullende mogelijkheid om de risico’s te inventariseren via een enquête onder uw medewerkers. Met deze aanpak van Alert, aangevuld met onze kritische blik en ervaring, ontstaat een document waar u echt wat aan heeft en geen “papieren tijger” welke of incompleet dan wel overcompleet is en daardoor niet werkbaar zal blijken te zijn.

RI&E als tool in uw organisatie
Een RI&E is een tool welke u direct inzicht kan verschaffen over de risico’s welke u en uw medewerkers in de uitvoering van de werkzaamheden binnen uw bedrijf lopen. Daarop aansluitend geeft de RI&E u advies over de te nemen maatregelen om risico’s te vermijden of op zijn minst te minimaliseren. Wanneer u eenmaal gewend bent aan het hanteren van een RI&E, zult u merken dat er meer zaken binnen uw bedrijf via deze tool beoordeeld kunnen worden dan u aanvankelijk voor mogelijk had gehouden. Het zal dan al snel meer opleveren dan u van te voren had kunnen inschatten.

Alert signaleert uw wensen graag!
Bent u nieuwsgierig wat Alert voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs.

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: