VCA-certificering

Opzetten of beoordelen veiligheids- en kwaliteitssystemen
De veiligheidskundigen van Alert begeleiden u graag in het verkrijgen en onderhouden van uw VCA-certificering. Hoewel een dergelijke certificering in het begin nogal eens wordt gezien als een noodzakelijk kwaad, verandert dit veelal al snel in een mogelijkheid om structuur te kunnen geven aan meerdere zaken binnen de organisatie.

Voordelen van een VCA-certificering
Het vastleggen van al die zaken die noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van een VCA-certificering, blijken ook in andere gevallen voordeel te kunnen geven. Zo kan de vastlegging van alle aspecten rondom veiligheid, gezondheid en milieu helpen bij het systematisch controleren van machines, het uitgavenbeleid van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) of de toolboxen welke er in een periode gegeven zijn inclusief de besproken onderwerpen.

Bovenal geeft het de organisatie de mogelijkheid om structuren te herkennen en hierop in te spelen en kan het ook ingezet worden bij een controlebezoek van de Arbeidsinspectie om het gevoerde beleid aan te kunnen tonen.

De winst van een VCA-certificaat
Naast het gegeven dat een VCA-certificering noodzakelijk kan zijn om een opdracht binnen te halen, is het ook een tool welke de eigen bedrijfsvoering kan verbeteren en zelfs op termijn voor besparingen kan zorgen. Zo kan een gestructureerd overzicht van verzuimoorzaken een onderneming helpen preventieve maatregelen te nemen. Wanneer een onderneming aangeeft de winst in te zien van een VCA-certificaat, dan pas zijn wij van Alert tevreden over de dienst die wij hebben geleverd.

Alert signaleert uw wensen graag!
Bent u nieuwsgierig wat Alert voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs.
 

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: