Rescue team

Voor het uitvoeren van werkzaamheden in besloten ruimten is het een vereiste dat er maatregelen zijn getroffen om in geval van nood de werknemer(s) uit een benarde positie te kunnen bevrijden. Dit houdt in dat een bedrijf in noodsituaties  over reddingsprocedures, reddings- en evacuatiemiddelen en een getrainde reddingsploeg dient te beschikken. Voor veel bedrijven  is dit een te grote opgave en biedt Alert uitkomst met een volledig opgeleid en uitgerust Rescue Team die werknemers uit vrijwel alle type besloten ruimten kan redden.

Promotievideo

Het Team

Het standaard Rescue Team bestaat uit vijf personen, waarvan een bevelvoerder (Rescue Team Leader) en vier hulpverleners (Rescue Team Members). Alle teamleden hebben  de uitgebreide en zeer gespecialiseerde opleiding “Advanced Confined Space Search & Rescue” en de opleiding “First Responder” doorlopen.  Daarnaast beschikken de leden over  de certificaten mangatwacht en gasmeten en bestaan de leden grotendeels uit ervaren Brandweermensen, zodat ze ook op andere gebieden inzetbaar zijn om de veiligheid te waarborgen of in te springen bij calamiteiten. Om de vaardigheden op peil te houden wordt er door het Rescue Team wekelijks in reddingscenario’s geoefend.

Kennis en kunde

Alle Rescue Teamleden beheersen de kennis om risico’s te kunnen beoordelen en maatregelen te treffen.  De  leden zijn uitgerust om veilig op hoogte te werken  en besloten ruimten te betreden, wanneer de situatie het vereist kan dit ook in combinatie met  ademlucht. Eenmaal in de ruimte worden systemen toegepast om slachtoffers te lokaliseren. De betredende teamleden zijn geschoold en uitgerust om de situatie van het slachtoffer te beoordelen en eerste hulp te bieden om erger letsel te voorkomen. In complexe besloten ruimten kunnen speciale technieken worden toegepast om het slachtoffer te verplaatsen en obstakels te overbruggen. Hiervoor worden takelsystemen en touwomleidingen gebruikt.  Voor het bevrijden van het slachtoffer uit de besloten ruimte beschikt  het team over een breed scala aan technieken en procedures.  Hoe complex de situatie ook is het Rescue Team bevrijdt het slachtoffer in een korte tijd.  

Reddingscenario’s en procedures

Het Rescue Team werkt volgens vastgelegde procedures voor zowel het uitvoeren van een redding als het behandelen van een slachtoffer.  Per besloten ruimte of situatie wordt vooraf door een Hogere Veiligheidskundige en de bevelvoerder een Risico Analyse en inzetplan opgesteld. In de analyse en het inzetplan zijn onder andere preventieve maatregelen en reddingmethodes bij de denkbare scenario’s opgenomen.

Uitrusting

Uitrusting

Het Rescue Team beschikt over een eigen hulpverleningsvoertuig. Het voertuig is uitgerust met toegangs-, reddings- en medische hulpmiddelen zoals brancards, strops, vierpoten, takels, spalken enz. Daarnaast is het Rescue Team uitgerust met gasmeters, ademluchtsets, man-down alarmtoestellen, communicatieapparatuur, verlichting  en beschikken alle teamleden over een persoonlijke uitrusting  voor het werken op hoogte en het betreden van besloten ruimten.

Brandweer

Het brandweer team van Alert bestaat uit rijksgediplomeerde brandweer mensen. Ze zijn opgeleid voor brandbestrijding, bestrijding ongeval gevaarlijke stoffen en voor technische hulpverlening.

Het team heeft de beschikking over een brandweer auto met volledige bepakking conform BIZA richtlijnen. Het team richt zich op de bedrijfsbrandweerzorg en kan worden ingezet bij bedrijfsstops en/of projecten. Ook kan het team worden ingezet bij niet spoedeisende hulpverlening.

De brandweer mensen van Alert zijn breed inzetbaar. Naast hun brandweer taak kunnen ze ook werk verrichten als mangatwacht, gasmeetdeskundige, veiligheidswacht en veiligheidskundige. Tevens zijn er een aantal mensen die kunnen worden ingezet als Rescue Team voor het redden van mensen uit besloten ruimten en het redden op hoogte.

Het team houdt zijn vaardigheden op peil door regelmatig te oefenen.

Alert signaleert uw wensen graag!

Bent u nieuwsgierig wat Alert voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs.

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: