Mangatwacht Alert onderscheiden met HSE-award

Mangatwacht Alert onderscheiden met HSE-award

Mangatwacht Alert onderscheiden met HSE-award

Maandag 6 Aug. j.l. heeft Hildo Winkels, veiligheidswacht van het veiligheidsbedrijf ALERT, de Safety Award ontvangen. Hij ontving deze Award uit handen van Nicolas Degand, Execution manager van F.I.P. ( Fabricom, Irem, Ponticelli).

F.I.P. is 1 van de bedrijven die meewerkt aan de bouw van de NUON centrale in de Eemshaven. Deze energiecentrale wordt gebouwd door Mitsubishi.

Deze Award wordt regelmatig uitgereikt aan mensen die er voor zorgen dat de veiligheid naar een hoger niveau wordt getild. Op een bouwplaats schuilen vele gevaren waar een heel team aan veiligheidskundigen zich over buigt. Ondanks deze regels en procedures blijven de gevaren onvermijdelijk bestaan. Een kleine misstap of struikelen over een rondzwervend blokje hout is zo gemaakt. Vele malen groter zijn de gevaren in besloten ruimte. Een besloten ruimte is een ruimte die slecht toegankelijk is, bv een silo, opslagtank of putten en kelders waar volgens vastgelede procedures en regels gewerkt moeten worden. Het is noordzakelijk dat bij deze ruimtes een Mangatwacht te werk wordt gesteld. Deze persoon heeft als kerntaken het alarmeren in geval van calamiteit, gasmetingen verrichten en toezien op de veiligheid van de mensen die in de besloten ruimte werken. De nieuwe energie centrale van NUON heeft meer dan honderd van deze besloten ruimtes. ALERT heeft een heel team aan mangatwachten in de Eemshaven gestationeerd dat alle dagen deze ruimtes ''bewaakt'' .

Hildo Winkels is een van de mangatwachten van ''ALERT'' die altijd een stukje extra probeert te geven op gebied van veiligheid. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij het team van veiligheidskundigen en zij hebben hem voor deze inzet beloond met de Safety Award. Bij deze Award kreeg hij ook een fotocamera overhandig. Volgens Hildo, die volkomen overrompeld was van deze erkenning, is het niet meer dan normaal om te zorgen dat de werknemers de besloten ruimtes veilig kunnen betreden, hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en veilig hun werkplaats weer kunnen verlaten.

Al met al een opsteker voor Hildo en zeker voor het gehele team van ALERT.

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: