Opleiding Manschap bij Alert

Opleiding Manschap bij Alert

Opleiding Manschap bij Alert

Op maandag 11 maart is de opleiding Manschap van start gegaan in het Alert gebouw aan de Schildweg in de Eemshaven. Zes deelnemers zijn de uitdaging aangegaan om in een tijdsbestek van twee en een halve maand de gehele opleiding Manschap te doen.

Docent/bevelvoerder Jan Fekkes heeft een strak schema opgesteld waarin eerst de theorie wordt behandeld en aansluitend de praktijkoefeningen volgen. De groep is vol enthousiasme begonnen met het uitrollen van slangen, het lopen met ademlucht, het gebruik van het blusmiddel schuim, etc. Na enkele dagen werden er inzetten nagebootst met behulp van een rookmachine en knetterkasten om zo een brand te simuleren.

Op dinsdag 2 april was het dan zover, een oefendag in Wijster met echt vuur! Een zeer leerzame dag met onder andere het laten zien (en ervaren) van een flashover, hittetraining, straalpijpvoering en de deurprocedures. Dit werd gedaan met koude en warme deuren, dat is écht realistisch oefenen.

Niet alleen de brandbestrijding komt aan bod, ook de levensreddende handelingen worden behandeld met onder andere; brandwonden, reanimatie met en zonder AED, stabiele zijligging, etc.

Het theorie examen voor de eerste module is op donderdag 4 april afgenomen. Alle deelnemers hebben dit examen behaald, waarvan 2 na een herexamen.

Voor het praktijkexamen zijn de deelnemers drie volledige dagen fanatiek aan het oefenen gegaan. ’s Morgens drie inzetten en na de lunch nog eens twee. Het resultaat was al gauw zichtbaar, de snelheid ging omhoog en de procedures werden al snel routine. Op woensdag 10 april mochten de deelnemers hun geleerde vaardigheden aan de examencommissie laten zien. Eenmaal een inzet als lid van de aanvalsploeg en eenmaal als waterploeg. Het eerste examen heeft inmiddels plaatsgevonden en alle deelnemers hebben dit positief afgerond. Binnenkort hopen de deelnemers module 2 en 3 af te ronden.

 

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: