BHV-opleidingen (incl. AED)

BHV-opleidingen (incl. AED)

Om de gevolgen van brand en ongevallen te beperken, is ieder bedrijf verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen. Bedrijfshulpverleners zorgen dat er snel en effectief hulp wordt geboden bij incidenten, zo nodig totdat brandweer, ambulance en politie zijn gearriveerd. Iedere werkgever moet zorgen dat de deskundige bijstand op het gebied van BHV is geregeld.

De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is het uitgangspunt om te bepalen welke deskundige bijstand op het gebied van BHV nodig is. Afhankelijk van de aard, grootte en ligging van het bedrijf en de restrisico’s in het bedrijf, moeten één of meerdere werknemers zijn opgeleid als bedrijfshulpverlener. Dit moet ook als de BHV samen met andere bedrijven wordt georganiseerd. Iedere BHV-er moet voor één of meer van de hulpverleningstaken zijn opgeleid. De BHV-organisatie als totaal moet in staat zijn alle hulpverleningstaken uit te voeren. Elke werkgever moet schriftelijk vastleggen hoe de BHV is georganiseerd in zijn bedrijf en welke maatregelen in dit verband zijn genomen. Dat kan in een BHV-plan.

Basis BHV

Elke BHV-er dient eerst de basisopleiding te volgen. Deze opleiding bestaat uit twee dagen. Deze dagen worden als volgt ingedeeld:

  • een dag brand en ontruiming
  • een dag eerste hulp. Instructie AED is hier bij inbegrepen.

Basis BHV is ook in één dag mogelijk met behulp van zelfstudie van de theorie.

Elke dag wordt afgesloten met een examen.

Herhaling BHV

De Arbo-wet verplicht de kennis en vaardigheden op peil te houden, zodat de BHV-er de taken naar behoren kan uitvoeren. Door de jaarlijkse herhaling te volgen wordt hiermee aan de wet voldaan. De herhaling bestaat uit:

  • Een dagdeel brand en ontruiming
  • Een dagdeel eerste hulp

Alert signaleert uw wensen graag!

Bent u nieuwsgierig wat Alert voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs.

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: