Begeleiding bij implementatie veiligheidscultuur binnen AVEBE

Begeleiding bij implementatie veiligheidscultuur binnen AVEBE

Begeleiding bij implementatie veiligheidscultuur binnen AVEBE

Bij Avebe was men van mening dat het veiligheidsbewustzijn naar een hoger plan getrokken moest worden. Met de kennis en kunde welke aanwezig is binnen AVEBE is de algemene veiligheidsbeleving bespreekbaar geworden binnen alle gelederen van het bedrijf.

Mijn naam is Jan Willem Douma en ik heb als veiligheidskundige van Alert drie maanden deel uitgemaakt van de afdeling QESH van AVEBE in Foxhol. Dit bekende bedrijf verwerkt aardappelzetmeel en produceert daaruit een heel scala van afgeleide producten.

Veiligheidsbewustzijn

Bij Avebe was men van mening dat het veiligheidsbewustzijn, en dus eigenlijk de cultuur t.a.v. veiligheid naar een hoger plan getrokken moest worden. Wat natuurlijk geen gemakkelijke opgave is, maar dit maakt de uitdaging des te groter. Met de kennis en kunde welke aanwezig is binnen AVEBE is de algemene veiligheidsbeleving bespreekbaar geworden binnen alle gelederen van het bedrijf.

Optimaliseren van veiligheidsprocessen

Het zwaartepunt van deze opdracht zat in het optimaliseren van het werkvergunningentraject, het opstellen van Taak Risico Analyses en het introduceren van zones op de locatie waar men verplicht is de aangeven Persoonlijke Beschermings Middelen te gebruiken. Ook zijn er door mij een aantal projecten op veiligheidskundig niveau begeleid, naar alle tevredenheid van Avebe.

Uit deze opdracht blijkt dat men in staat is in een redelijk korte termijn zichtbaar vooruitgang te boeken. Op de locatie in Foxhol is een vaste veiligheidskundige werkzaam en deze man krijgt ondersteuning van Alert als hij dat nodig acht. Dit is representatief voor andere projecten. Immers, als je een veiligheidscultuur duurzaam wilt implementeren heb je daar soms letterlijk wat extra handen bij nodig. Alert geeft hierbij de juiste ondersteuning voor deze projecten.

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: