Nuon project Eemshaven

Nuon project Eemshaven

Nuon project Eemshaven

Eerko Willemsen, Middelbaar Veiligheidskundige:

In september 2010 werd ik als stagiaire geplaatst bij Fabricom op de locatie van de te bouwen elektriciteit centrale van Nuon. Ik zat op dat moment in de afrondende fase van de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige (MVK).

Ten tijde hiervan werkten er ongeveer 800 mensen met diverse nationaliteiten. Denk hierbij aan onder andere aan Polen, Portugezen, Italianen, Engelsen en Duitsers, maar gelukkig ook Nederlanders (en dan heb ik ze nog niet eens allemaal genoemd). Het werken met een zo’n groot aantal mensen met allemaal hun eigen taal en culturen was een hele uitdaging. De voertaal was weliswaar Engels, maar toch. U begrijpt het al. Op dat moment had Alert er ongeveer 15 mangatwachten te werk gesteld. Het begeleiden en coördineren van deze mensen was mijn taak. Daarnaast verrichtte ik MVK werkzaamheden op de bouw. Na de maand stage werd ik gevraagd te blijven tot het eind dat jaar. Het werken met buitenlandse collegae is een uitdaging. Allen spreken Engels op hun eigen specifieke toon en manier. Voor mij persoonlijk was dit een hele leerzame periode.

Inmiddels nam het aantal medewerkers nog steeds toe en de piek kwam zo rond juli 2011 met 1500 mensen op de bouwplaats. Het leek af en toe wel een mierennest, het krioelde er van de mensen en ieder doet zijn ding op zijn eigen manier. Het is dan ook niet verbazend dat er met regelmaat ferm moest worden opgetreden/gecorrigeerd. Dit leidde in een aantal gevallen tot permanente verwijdering van de bouwplaats. Helaas voor de betrokkenen, maar veiligheid gaat voor alles. Ik was nog steeds als MVK op de bouwplaats en het begon er op te lijken dat dit voor mij nog wel even zou gaan duren. Uiteindelijk ben ik tot 30 september 2013 gebleven, de laatste maanden als HSE Manager. In december 2012 kreeg ik er de functie werkvergunningen coördinator bij. Wederom een nieuwe uitdaging met op dat moment ongeveer 150 werkvergunningen per week een hele klus. Alle vergunningen werden door mij gecontroleerd. Ten slotte komt aan alles een einde, zo ook aan dit project. Het waren voor mij drie leerzame jaren.

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: