Uitbreiding PPG Delfzijl

Uitbreiding PPG Delfzijl

Uitbreiding PPG Delfzijl

PPG uitbreidingsproject Delfzijl

De PPG plant in Delfzijl ondergaat op dit moment een grote ombouw. Dit project is begonnen in januari 2015 en zal naar verwachting doorlopen tot juli 2016. In deze anderhalf jaar wordt er een capaciteitsuitbreiding gerealiseerd en wordt de fabriek gereed gemaakt voor de productie van een nieuw type product.

Voor dit project levert Alert de veiligheidskundige ondersteuning in de vorm van een middelbaar veiligheidskundige. De mangat- en brandwachten die veelvuldig nog zijn, om nieuw geplaatste opslag- en procestanks van binnen af te werken alvorens ze in bedrijf worden genomen, zijn ook door Alert geleverd. In de voorbereiding tot dit project is door de MVK-er het VGWM-plan uitvoeringsfase geschreven, wat de leidraad is, hoe de veiligheid wordt gegarandeerd tijdens de uitvoering.

De aansturing en coördinatie van het project is in een consortiumvorm, bestaande uit een viertal hoofdaannemers. Er wordt gewerkt met een groot aantal onderaannemers. De veiligheidskundige maakt hier deel uit van het project coördinatie team. Het doel is een coördinerende rol uit te voeren om de geplande werkzaamheden, die vanuit civieltechnische, werktuigbouwkundige, en electro- en instrumentatiewerkzaamheden zo te laten verlopen dat ze geen hinder van elkaar ondervinden, om een zo veilig mogelijke werkplek te garanderen.

Er wordt tijdens het project intensief samengewerkt met de diverse aannemers, maar ook met de klant. De grootste uitdaging van dit project is dat bijna alle werkzaamheden in een volledig in bedrijf zijnde fabriek plaatsvinden. Er vinden een aantal shutdowns plaats om de verbindingen te leggen tussen de nieuwe en het bestaande gedeelte van de fabriek, om vervolgens in bedrijf genomen te worden.

Om dit allemaal te realiseren zijn er gemiddeld een 60-tal project mensen op de locatie aanwezig, op de piek in december 2015 zijn er 150 per dag geweest. Over het gehele passeren ongeveer 750 mensen de poorten van de bouwlocatie.

Om de geplande werkzaamheden goed te kunnen coördineren, maakte ook een planner deel uit van het coördinatieteam. Op deze manier kunnen werkzaamheden van te voren goed worden ingepland, en hoeft er tijdens het toezicht minder te worden gecorrigeerd.

Tijdens het project wordt er gebruik gemaakt van het elektronisch werkvergunningensysteem van de klant. Vanuit het project worden alle vergunningen voorbereid, gecheckt op volledigheid en mogelijke interacties met andere werkzaamheden. Dit valt ook onder de verantwoordelijkheid van de veiligheidskundige.

Al met al veel werkzaamheden van veel mensen, van diverse disciplines in een relatief kleine ruimte, in een in bedrijf zijnde fabriek, dat levert voldoende uitdagingen op.

 

Bezoek onze shop

Contact

Vestiging Delfzijl
Heemskesweg 4
9936 HG Delfzijl
T. 0596 - 61 77 61

KvK nummer 02067335
BTW nummer NL820584678B01

Neem contact op

Neem contact op

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.


+31(0)596 - 61 77 61 | info@wijzijnalert.nl Contact
Inschrijven voor de nieuwsbrief: