Elisabeth - Mangatwacht en Rescue Team lid

Ik ben Elisabeth, 24 jaar oud en sinds november 2021 werk ik bij Alert als mangat brandwacht en rescueteamlid.

Ik heb in korte tijd veel certificaten behaald en gebruik deze kennis veel in mijn dagelijkse werk. Momenteel werk ik al 1,5 jaar op een project in Eemshaven, waar ik met ervaren veiligheidskundigen samenwerk. Begin dit jaar ben ik begonnen aan de opleiding middelbaar veiligheidskundige.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Alert te werken?

Voordat ik bij Alert kwam werken was ik actief als constructie bankwerker in de metaalindustrie. Toen ik besloot om compleet andere baan te zoeken, sprak ik toevallig iemand die mij wees op een baan in de veiligheid. Blindelings heb ik deze stap gezet en tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van. Het werk bij Alert is enorm leuk en sociaal. Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen op gebied van veiligheid.

Blindelings heb ik de stap van de metaalindustrie naar veiligheid gezet en tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van.
Elisabeth

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Op dit moment houd ik me met name bezig met veiligheidsrondes. Ik documenteer mijn bevindingen in een bestand, dat vervolgens door de veiligheidskundigen wordt verwerkt in hun documentatie. Daarnaast ben ik gevraagd om te helpen bij het voorbereiden van vergunningen. Dit doe ik in samenwerking en overleg met collega’s van het project. Ik ondersteun bij het voorbereiden van de vergunningen, zodat de verantwoordelijken deze kunnen uitgeven voor de werkzaamheden. Verder kan ik ook worden ingezet als brandwacht of mangatwacht. Hierdoor ben ik flexibel inzetbaar om gaten in de roosters op te vullen.

Wat maakt het werk leuk?

Voor mij is het vooral het sociale aspect dat mijn werk zo leuk maakt. Ik ben veel in contact met anderen en ik vind het fijn om onder de mensen te zijn. Je aanwezigheid helpt al om incidenten te voorkomen. Hoewel menselijke fouten onvermijdelijk zijn, is het fijn om te weten dat mijn werk bijdraagt aan een veilige omgeving. Kortom ik vind het werk ontzettend leuk en sociaal!

Hoe zou je de teamdynamiek bij Alert omschrijven?

Ik vind Alert een heel warm bedrijf, we werken in een klein en hecht team. Doordat we sinds een aantal jaar aangesloten zijn bij The Safety Network, kunnen wij wel gebruikmaken van een breder netwerk aan collega’s wat helpt met de bezetting op verschillende locaties. Tijdens personeelsbijeenkomsten merk je dat iedereen heel betrokken is bij elkaar en erg open is. Het is een gezellig en leuk bedrijf dat goed draait. Tijdens de laatste open dag was het duidelijk te zien hoe we de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot een professioneel bedrijf. Dat is erg mooi om te zien, vooral omdat we toch kleinschalig blijven. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. In een klein team voel je je geen nummer. Het is gezellig om op de zaak even een kopje koffie te drinken en met de collega’s bij te praten.

Plannen voor de toekomst bij Alert

Mijn focus ligt nu op het behalen van mijn MVK-diploma. Zodra ik dat heb behaald, kunnen we verder kijken. Ik heb geen plannen om bij Alert weg te gaan. Zoals ik al eerder zei, vind ik het een geweldig en warm bedrijf. Je weet nooit wat je ergens anders kunt verwachten, dus ik blijf voorlopig lekker bij Alert.

Waarom werken bij Alert?

Ik denk dat het bedrijf over de jaren dat ik hier werkzaam ben, echt opgefrist is. We hebben nieuwe jonge mensen erbij gekregen en de sfeer is hier heel sociaal. Ook zijn de arbeidsvoorwaarden voor mij in ieder geval heel goed. Het is gewoon fijn om hier te werken. Alert is echt een goede werkgever!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op