Jos Stok - Veiligheidskundige

Ik ben Jos Stok, 62 jaar oud en werk al geruime tijd bij Alert.

Momenteel ben ik veiligheidskundige, zowel op middelbaar als hoger niveau (MVK en HVK). Voorheen heb ik meer dan 30 jaar in de chemische industrie gewerkt als procesoperator.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Alert te werken?

De fabriek waar ik voorheen werkte, ging sluiten. Ik merkte aan mijn oudere collega’s dat nachtdiensten steeds moeilijker zouden worden. Dus als ik tóch moest veranderen van werk wilde ik kijken naar een baan in dagdiensten. Maar, op mijn 48e vroeg ik me af wie er nog geïnteresseerd zou zijn in iemand van mijn leeftijd. Als veiligheidskundige is werk- en levenservaring echter van groot belang, dus voor mij leek de overstap naar deze functie een logische stap. En toen ben ik bij Alert terechtgekomen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Het varieert. Als HVK’er ben je voornamelijk bezig met beleid, terwijl je als MVK’er meer praktisch werk verricht. Ik vind het prettig om een combinatie hiervan te hebben. Dus ik spendeer deels mijn tijd op kantoor en deels loop ik rond op het bedrijfsterrein. Momenteel ben ik gedetacheerd bij een klant, waar ik veel rondloop en mensen eigenlijk coach op het gebied van arbeidsveiligheid. Dus hier combineer ik zowel MVK- als HVK-taken.

Wat maakt het werk leuk?

Het contact met de mensen en het stukje bijsturen van de mensen. Sommigen zien het als vervelend als ik langskom, maar ik probeer altijd wat invloed uit te oefenen op werkzaamheden als dat nodig is. Ik heb zelf de instelling dat ik in oplossingen denk en niet in problemen. Dus als ik iets zie dat niet door de beugel kan, proberen om samen te kijken hoe het dan wel moet. Dát wordt gewaardeerd door de klant.

Hoe zou je de teamdynamiek in Alert omschrijven?

Bij Alert vormen we een sterk team, waarin iedereen bereid is om bij te dragen en mee te denken, en dat geldt ook andersom! Niemand staat er alleen voor; je hebt altijd de mogelijkheid om met een collega te overleggen. We ontmoeten elkaar niet alleen op kantoor, maar soms ook bij een klant. Bijvoorbeeld, als er een Rescue Team nodig is, kom ik mijn collega's ook wel eens bij de klant tegen.

Bij Alert staat niemand er alleen voor; je hebt altijd de mogelijkheid om met een collega te overleggen.
Jos

Plannen voor de toekomst bij Alert

Aangezien ik al aardig op weg ben naar pensionering, ga ik geen uitgebreide studie meer beginnen. Mijn doel is om op een positieve manier een bijdrage te blijven leveren. Ik ben bij Alert onder andere Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) coördinator en preventiemedewerker. Deze taken wil ik graag blijven vervullen. Meestal werk ik één dag per week op het kantoor van Alert.

Waarom werken bij Alert?

Waarom niet? Soms denk ik dat ik dit eerder had moeten doen. Het is een leuk bedrijf met veel groeimogelijkheden en afwisseling. Het werk is niet alleen op kantoor, er komt veel meer bij kijken. Als bedrijf bieden we detachering in verschillende functies, verhuren we ook middelen, en verzorgen we ‘papieren veiligheid’ zoals RI&E's en ontruimingsplannen. Er is dus veel afwisseling, en dat spreekt me aan.

Het bevalt me goed bij Alert. Vanaf dag één voelde het al goed, het geeft een soort familiegevoel! Sinds een paar jaar zijn we onderdeel van The Safety Network, samen met andere bedrijven die vergelijkbare diensten aanbieden als wij. Het is fijn om met hen te kunnen overleggen, omdat we als team daar alleen maar sterker van worden. Door met meer collega's te sparren, kunnen we interessante inzichten delen en nieuwe ideeën opdoen. Dit biedt ons ook weer nieuwe mogelijkheden om onze klanten van dienst te zijn.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op