Medewerkers maatschappelijk verantwoord aan het werk

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Alert haar maatschappelijke doel is menselijk leed, schade, milieu-incidenten en omgevingshinder te voorkomen.

Dit willen wij bereiken door de inzet van onze gemotiveerd, proactieve en betrokken werknemers die breed zijn opgeleid en ruime ervaring hebben. Daarom willen wij hen ook een zo goed mogelijke omgeving bieden waarin zij veilig en milieuvriendelijk hun werk kunnen verrichten.

Onze zorg voor het milieu gaat bij ons verder dan het dagelijks werk. Het gehele denken en doen is er op gericht om onze ’CO2 footprint’ zo klein mogelijk te houden. Mede daardoor is Alert erg gefocust om zo veel mogelijk actie te ondernemen op het gebied van Planet.

Tot slot vinden wij het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om zich te ontwikkelen en kennis kan laten maken met onze werkzaamheden. Mede hierdoor bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen om mee te werken binnen ons bedrijfsproces.

People

Wij willen ons focussen op duurzame inzetbaarheid. Mede daardoor willen wij een zo goed mogelijke omgeving ontwikkelen voor onze medewerkers. Op dit gebied ondernemen wij op dit moment al een aantal activiteiten.

Zo worden Wajongers ingezet om deze mensen een kans te bieden binnen ons bedrijf. Medewerkers van Alert worden gestimuleerd om veiligheidstrainingen te behalen.

Tot slot zijn er op ons kantoor genoeg planten te vinden om een groene omgeving op te bieden aan het personeel.

Planet

Wij vinden het milieu en onze invloed op het milieu een belangrijke speerpunt. Ons milieu gaat verder dan ons dagelijks werk. Daarom ondernemen wij op dit moment al een aantal activiteiten om de eerder genoemde ‘CO2 footprint’ zo klein mogelijk te houden.

Wij hebben geen gasaansluiting meer, beschikken over 114 zonnepanelen en twee warmtepompen. Hiermee voorzien wij in onze eigen energiebehoefte. Ons bedrijfsgebouw is zogenoemd ‘energieneutraal’. Afval wordt gescheiden afgevoerd.

Ons binnenklimaat wordt gezuiverd door 160 stuks EpiPremnun. Ook zijn de platte delen van ons dak bedekt met sedum.

Profit

Wij zien ons bedrijfsresultaat als een combinatie van onze impact op de maatschappij, het milieu en onze winst.

Wij vinden het tevens erg belangrijk dat er in een veilige omgeving gewerkt wordt. Daarom hebben wij camerabewaking in en rond het pand en zijn wij bezig met het verkrijgen van slimme sloten.

Recent hebben wij EHBO-materialen gedoneerd aan Oekraïne en Turkije.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op