Terugblik Veiligheidsdag 2023

15 november 2023

De Veiligheidsdag is een jaarlijks terugkerend congres, waarbij de nieuwste ontwikkelingen op veiligheidsgebied in een informele sfeer aan bod komen. Apply Opleidingen en Advies, die net als Alert onderdeel is van The Safety Network, organiseert dit evenement. Met als thema 'Veiligheid in perspectief' was een programma bomvol interessante en inspirerende sprekers samengesteld.

Voor de derde keer op rij was Esther van der Voort dagvoorzitter van de Veiligheidsdag.

Adrie Kaijser gaf een presentatie over het belang van duurzame arbeidsveiligheid en waarom dit integraal in organisaties moet zijn om behaalde veiligheidsniveaus te behouden. Franca Nieuwenhuys is Projectmanager bij Stichting Industriële Reiniging (SIR). Zij deelde haar inzichten en ontwikkelingen over competenties voor reddingsoperaties in geïnertiseerde besloten ruimtes.

Rob Paumen & Jorn Kerkhof van de Nederlandse Arbeidsinspectie namen ons vervolgens mee in de nieuwe werkwijze van deze organisatie, die vanaf 1 januari 2023 van kracht is gegaan. Een belangrijk onderdeel is om het aantal arbeidsongevallen aan te pakken.

Na deze interessante presentaties in de ochtend hebben wij in de middag kunnen genieten van nog meer inspirerende presentaties!

Strafrechtadvocaten Anker & Anker trapten het middagprogramma af met een inkijkje in de werkwijze van hun advocatenkantoor en gingen dieper in op hun betrokkenheid bij het strafrechtproces rondom de cafébrand in ’t Hemeltje in Voldendam (2001). John Veerman, toenmalig bedrijfsleider van het café, vertelde over de enorme impact hiervan op zijn dagelijkse leven. Een erg indrukwekkend verhaal over tegenslagen en veerkracht.

Prof. Dr. Jop Groeneweg heeft ons op interactieve wijze inzichten gegeven in het zien en begrijpen van risico's op de werkvloer.

Arno Folkerts heeft de dag afgesloten met het onderwerp ’De verandering’.

Bekijk hieronder de foto's van deze mooie dag.

Save the date

Zet woensdag 13 november 2024 alvast in je agenda. We zien jou dan graag op de Veiligheidsdag. Thema voor de editie van 2024 is Geef veiligheid een gezicht.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op