Veiligheidsdag Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta

17 oktober 2022

Afgelopen week organiseerde de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) de Veiligheidsdag. Frits Carlebur, Directeur van Acrentis Learning, heeft een kennissessie over veiligheid in de praktijk gegeven. Acrentis Learning biedt online trainingen in vakmanschap en veiligheid in de (proces)industrie, bouw, infra, logistiek en afvalbranche.

In zijn kennissessie is Frits ingegaan op de steeds complexere wereld die vraagt om een innovatieve aanpak om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig kunnen werken. Hij heeft antwoord gegeven op de vraag: “Hoe zet je complexe wet- en regelgeving en lijvige procedures om naar instructies die alle medewerkers begrijpen?”

De belangrijkste uitkomsten zijn:

  • Zet het werk centraal. Bekijk welke wet- en regelgeving van toepassing is bij de (veel)voorkomende werkzaamheden. Stel compacte procedures op voor deze werkzaamheden.

  • Bepaal welke kennis uit de procedure relevant is (=leerdoelen) voor de verschillende functies (= doelgroepen). Durf te schrappen wat niet van toepassing is!

  • Bij het ontwikkelen van de training: gebruik realistische werksituaties die aansluiten bij de praktijk van de medewerker.

  • Meet het effect van de trainingen en stuur bij waar nodig.

Meer weten over Acrentis Learning
www.acrentis.nl

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op