Gert Boer aan het werk bij Alert

Gert Boer
Veiligheidskundige
bij Alert

Naam: Gert Boer
Leeftijd: 56 jaar
Functie: middelbaar veiligheidskundige
Bij Alert sinds: 2015

“Elke werknemer heeft recht op een veilige en gezonde werkplek. Dat is wat mij drijft.

Die klik met veiligheid heb ik altijd gehad. In mijn vorige functie als werkvoorbereider bij een installatiebedrijf kwam ik regelmatig op bouwplaatsen. Daar zijn veel veiligheidsrisico’s. Het is ook wel eens misgegaan, toen er een monteur in een onafgedekt gat viel. Of bijna mis; een omvallende muur kwam net niet op iemand terecht. Je moet er niet aan denken een familie in te moeten lichten over een incident. Veilig kunnen werken is zo ontzettend belangrijk.

En daarom wist ik meteen wat ik wilde toen ik in 2014 door een reorganisatie op zoek moest naar een nieuwe baan. Ik startte met de opleiding tot veiligheidskundige, haalde na 6 maanden mijn diploma en kon direct bij Alert aan de slag.

Mijn taken zijn heel gevarieerd. Er zijn langlopende en korte opdrachten. Bij het ene bedrijf doe ik een audit, bij het andere voer ik de actiepunten van een eerder plan uit en bij het volgende stel ik een volledige Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) op. Dan starten we altijd met algemene zaken, gevolgd door interviews en een rondgang over de betreffende locatie. We werken met ons eigen praktisch, duidelijk format dat gebaseerd is op de Algemene MKB RI&E en combineren dit met een overzichtelijk, praktisch plan van aanpak. Aan ieder verbeterpunt wordt een budget, een verantwoordelijke en een tijdspanne gehangen. Nadat alle stappen zijn doorlopen, is de RI&E klaar voor de verplichte toetsing.

Ons werk wordt steeds belangrijker. De RI&E is de eerste stap naar veiligheid binnen een bedrijf. Bedrijven kunnen boetes krijgen wanneer ze hun zaken niet goed hebben geregeld. Maar: ook de wetgeving moet werkbaar zijn voor onze bedrijven. We zoeken samen naar veilige, werkbare mogelijkheden en omstandigheden.

Wat ik het mooie vind aan mijn baan? Dat ik bij bedrijven een kijkje in de keuken kan nemen. Meedenken over vraagstukken waar onze klanten zelf niet uitkomen. En de variatie in mijn werk. Er zijn bij Alert zoveel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je kan kiezen om je te verdiepen in specialismen of het rescue team. Dat verricht de eerste reddingswerkzaamheden bij incidenten, nog voordat de hulpdiensten er zijn. Bijvoorbeeld als een werknemer op grote hoogte onwel is geworden. Steeds meer bedrijven zijn verplicht een rescue team paraat te hebben bij werkzaamheden, dus de vraag naar onze begeleiding neemt toe.

En zo blijf ook ik mezelf ontwikkelen binnen een bedrijf met topcollega’s, die vaak een schat aan ervaring hebben. Ik weet precies waar ik moet zijn met mijn vragen en krijg altijd antwoord. Mét een dosis humor. Ik ervaar veel vrijheid en kan mijn tijd zelf indelen.”

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op